13-از روی هم انداختن قسمت هایی از چند فرش جلوگیری کنید)هنگام پهن کردن فرش ها هیچ فرشی با فرش دیگر فصل مشترک نداشته باشد):
در زمان های قدیم تر عموما مساحت فرش هایی که داشتند از مساحت منزلشان بیشتر بود و به اصول چیدمانی و قرارگیری فرش در هر فضا توجهی نمی شد به همین خاطر فرش های پهن شده فصل مشترک زیادی داشتند و قسمت هایی از لبه های فرش ها روی هم قرار می گرفت که بر آمدگی حاصل از آن باعث ساییدگی زود هنگام آن قسمت های فرش می شد.
14-سطحی که فرش روی آن پهن می شود باید صاف و یکنواخت و بدون خاک گرد و غبار باشد:
اگر سطح زمین فرو رفتگی و بالازدگی داشته باشد،آن قسمتی که روی سطح ناهموار قرار گرفته است دچار ساییدگی زود هنگام می شود.
همچنین گرد و غبار و خاک سطح زیر فرش هم باعث پوسیدگی زود هنگام الیاف آن فرش خواهد شد.
همچنین بخوانید….
نکات ارزشمند و کلیدی افزایش عمرفرش ها ( قسمت دوم)
پس انتخاب قالی شویی کاربلد بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که فرش جزء اقلام گران قیمت هر منزلی است و برخی از خسارت های وارد شده به فرش جبران ناپذیر می باشد و تنها گزینه….
15-چک کردن هر چند وقت یکبار فرش به منظور توجه به بیدزدگی:
اگر فرش در محل های متروک و در بسته (تاریک ،مرطوب و بدون جریان هوا)همانند کمد،انباری،زیر تخت و … قرار دارد،نیاز است که هر چند وقت یکبار از آن محل خارج شود،باز و پهن گردد،در و پنجره ها را باز کنید تا فرش در معرض جریان هوا قرار بگیرد و روی فرش ها را جارو کنید.
از نظر رطوبت و بید زدگی مورد توجه قرار دهید و چک کنید و نهایتا نفتالین یا تنباکوی خشک درونش قرار دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بیدزدگی و راه کار های جلوگیری از آن می توانید به مقاله بید زدگی مراجعه کنید.
16-به ریشه های فرش چسب نزنید و به زیر فرش تا نکنید:
1- به ریشه های فرش چسب نواری نزنید:
(خیلی از مشتریان عزیز هنوز از چسب استفاده میکنند که به ریشه های فرش آسیب می زنند)چسب پهنی که برای ریشه مورد استفاده قرار میگیرد با گذشت زمان و رفت و امد و پاخوردگی زیاد باید تعویض شود که با هر بار تعویض بخشی از الیاف ریشه های فرش کنده و رد مواد چسبناک روی فرش باقی میماند که با شستشو به سختی از بین می رود و قالیشویی مجبور می شود برای از بین بردن جای چسب چند بار ریشه ها را بشورن و فشار بیشتری برای تمیزی ریشه به آن بیاورد.
همچنین مواد شیمیایی خود چسب نیز به مرور زمان باعث پوسیدگی ریشه ها می شود.
2- ریشه ها را به زیر فرش تا نکنید:
تقریبا عموم مردم ریشه های فرش هایشان را به زیر فرش( به منظور مرتب شدن و جلوگیری از بی نظمی ریشه ها )تا میکنند.
وقتی ریشه ها را به زیر فرش تا میکنید به دلیل رفت و آمد و پاخوردگی، فرش از آن قسمت تا خوردگی ضعیف می شود و احتمال پاره شدن ریشه از خط تا خوردگی افزایش میابد.
ریشه جز مهمی از اجزای فرش به حساب میاید و حکم دیوار دفاعی نسبت بافت اصلی خود فرش را دارد پس در نتیجه مراقبت از ریشه های فرش خصوصا(ریشه های فرش های دستبافت)بسیار حائز اهمیت می باشد و تا حدودی سلامت و قیمت فرش شما را تضمین میکند.
حال اگر از رها و آزاد گذاشتن ریشه های خود رنج می برید،قالیشویی مهباف به شما کاور ریشه های جاجیمی و یا حریر(غیر از کاور های مشمایی)پیشنهاد می دهد که نه تنها باعث مرتب شدن و زیبا تر شدن جلوه ی ظاهری فرش می شود بلکه از آسیب رسیدن به ریشه ها هم جلوگیری میکند.
3- نباید ریشه ها طولانی مدت خیس باشند:
اگر فرش دستبافت مدت زمان زیادی در آب باشد از استقامت ریشه فرش کم شود پس اگر به هر علتی ریشه فرش خیس شد با استفاده از باد ملایم سشوار آن را سریعا خشک کرده تا دچار پوسیدگی نگردد.
سفارش آنلاین
شما مشتریان عزیز می توانید از طریق شماره تلفن های ذکر شده در این صفحه ، با تمامی شعبات فعال قالیشویی مهباف تماس بگیرید و همچنین با فرم ثبت سفارش آنلاین، سفارش خود را بصورت غیره حضوری ثبت کنید.
قالیشویی مهباف
مجموعه فرش مهباف در حدود ۷۰ سال پیش به صورت موروثی فعالیت خود را در بازار فرش تهران آغاز کرد و در حال حاضر یکی از بنام ترین و معتمد ترین برند های فرش دستبافت ایران است.
- ایمیل:mahbafcarpet@gmail.com
- آدرس:تهران، آزادگان جنوب، جاده احمد آباد مستوفی، میدان پیامبر اعظم، کوچه گلستان یکم، پلاک ۱
بدون دیدگاه