خیلی از مشتریان عزیز با قالیشویی ما تماس میگیرند، میگویند فرشمون را تازه خریدیم ولی بعد شستشو روی فرششون نقاط سفید رنگی نمایان شده که این نقاط سفید که به گفته مشتریان(لک های سفید) همان سرنخ است .
تعدادی از فروشنده ها برای کاهش هزینه های سرویس فرش، این سرنخ ها یا نقاط سفید رنگ (پود نازک و پود ضخیم)را قبل از فروش فرش خارج نمیکنند چون تخلیه سرنخ ها هزینه بسیار بالایی دارد پس برای آسودگی کار خود این سرنخ ها را رنگ میکنند تا فرش را با هزینه پایین تری به فروش برسانند که بعد از شستشو نمایان می شود.
عوامل ایجاد سرنخ در قالی:
- یک تکه نبودن پودها
- درست کوبیده نشدن پود نازک
- پارگی چله
یک تکه نبودن پودها:
در هنگام بافت و پس از تمام شدن پود کلفت و نازک یا پاره شدن آنها،برای اتصال پود قدیم به پود جدید،معمولا مقداری از دو پود برروی هم قرار میگیرند.
اضافه این نخ ها نیز در لا به لای پرزها قرار میگیرند این بیرون زدگی پودها ممکن است بعداز پرداخت،شستشو،استفاده وازبین رفتن پرزها،ازلا به لای پرز های قالی بیشتر نمایان شوند.
همچنین بخوانید….
رنگرزی فرش
واحد رنگرزی در قالیشویی یکی از تخصصی ترین و مهم ترین ترین واحدها درهر قالیشویی است که عموما دراکثر قالیشویی ها این واحد وجود ندارد چرا که….
درست کوبیده نشدن پود نازک:
در هنگام بافت،پود نازک گاهی شل تر از حد مطلوب داده شده و حلقه های پود از میان پرز ها پیداست. پس از پرداخت فرش یا شستشو،سرپود ها به علت بریده شدن،در سطح قالی به شکل نقطه های ریز رنگی مشاهده می شود.
پارگی چله:
در حین بافت امکان دارد به دلایلی چله ها پاره شوند.برای رفع این اشکال چله ای را به چله دیگر گره میزنند ادامه این گره ها به صورت سرنخ در روی قالی نمایان می شود.
روش های سرنخ زنی:
- سرنخ زنی با قیچی
- سرنخ زنی با درفش
- زدن سرنخ با نیش قلم
سرنخ زنی با قیچی:
ابتدا قالی به شکلی که خواب اند به سمت سرویس کار باشد،بر روی زمین پهن می شود.سپس با کنارزدن پرزهای قالی در محل مشاهده سرنخ با انگشت شست دست مخالف،سرنخ ها از ته با نوک قیچی و به شکلی که پرزها کوتاه نشوند،قیچی میشوند.
همه نقاطی که در آنها سرنخ دیده می شود با احتیاط و با قیچی از ته زده می شود پس از جمع شدن سرنخ های کوتاه شده،آنها را جارو میکنند.
سرنخ زنی معمولا از یک سمت قالی شروع و از بالا به پایین انجام می شود تا بخش های مختلف قالی را فرا گیرد و کنترل شود.
سرنخ زنی با درفش شامل دو قسمت می شود:
الف)سرنخ زنی با درفش از رو:
ابتدا به وسیله درفش سرپودها را از قالی و از میان چله ها،از دو طرف محل بیرون زدگی سرنخ با فاصله ای حدود یک سانتی متر خارج میسازند.
سپس اضافه سرپودها را با قیچی تخت(سرزن)از ته قیچی می کنند و در ادامه،توسط نوک قیچی پرزها را مرتب می کنند.
ب)سرنخ زنی درفش از پشت:
در این روش به وسیله فشار با نوک قلاب پشت بر روی سرنخ،آنها را از رو به پشت قالی انتقال می دهند.سپس قالی را برمیگردانند و به وسیله درفش،مانند روش قبلی سرنخ ها را با فاصله بیرون میکشند و با قیچی سرنخ ها را از ته می برند بعد با درفش یا قیچی محل خالی شده را با جا به جا کردن پرزها و رج های بافت پر میکنند.
در این رو احتمال قیچی کردن پرزها وجود ندارند و اغلب از آنها در فرش های نفیس،که دارای پرز های کوتاه اند،استفاده می شود.
زدن سرنخ با نیش قلم:
پوشاندن تمام نقاطی از قالی که در آنها سرنخ دیده می شود توسط رنگ و بازسازی رنگ آن محل ها را(نیش قلم زنی)می گویند این کار اغلب به وسیله رنگ های جوهری و گاهی به وسیله ماژیک انجام می شود.
سرنخ های بیرون آمده از میان پرزها را به وسیله قلم و متناسب با رنگ های همان قسمت رنگ میکنند.
این روش برای قالی هایی که ساییدگی فراوانی دارند،کاربرد دارد.
سفارش آنلاین
شما مشتریان عزیز می توانید از طریق شماره تلفن های ذکر شده در این صفحه ، با تمامی شعبات فعال قالیشویی مهباف تماس بگیرید و همچنین با فرم ثبت سفارش آنلاین، سفارش خود را بصورت غیره حضوری ثبت کنید.
قالیشویی مهباف
مجموعه فرش مهباف در حدود ۷۰ سال پیش به صورت موروثی فعالیت خود را در بازار فرش تهران آغاز کرد و در حال حاضر یکی از بنام ترین و معتمد ترین برند های فرش دستبافت ایران است.
- ایمیل:mahbafcarpet@gmail.com
- آدرس:تهران، آزادگان جنوب، جاده احمد آباد مستوفی، میدان پیامبر اعظم، کوچه گلستان یکم، پلاک ۱
بدون دیدگاه